Integrationsguide mellan CMe3100 och Bastec medelst ModBus

Det går utmärkt att läsa av en CMe3100 med en Bastec duc via modbus. CMe3100 kommer då agera modbus slav, och Bastec modbusmaster.

I dagsläget använder man med fördel 16 bitars unsigned integer när man skall kommunicera emellan systemen. Detta bör ställas in INNAN du aktiverar några modbus register.

Gå in på konfiguration->tjänster->modbus

ställ in enligt följande:

Nu kan du gå in på modbusmappningen och aktivera dina register.

Tänk på att om du vill visa tex temp värden med decimal, så måste du öka konstanten till tex 100,0 istället för att få med all data. Decimalen får du sätta dit i bastec.

För mer info om modbus i CMe3100:
https://support.elvaco.com/hc/sv/articles/4758065408669-Hur-man-anv%C3%A4nder-Modbus-Addon-i-CMe3100