CMi2130 - Läser ej mätare

* Observera. Kommandon nedan behövs endast i programversion under 3.1.2 för generation 3. I programversion 3.1.2 skickas detta kommando vid varje ny installation.

Serienummer under 30100000 behöver fortfarande göra kommandona nedan.

I vissa fall skickar mätaren bara MBus-rubriken tillbaka från mätaren. Detta händer när mätaren är i programvaruläge för att konfigurera mätaren. Detta kan lösas genom att skicka följande kommando.

device 254 sndud device.command.cifield=50 device.command.cfield=53

Detta kommando återställer mätarens programvara till rätt läge.

Detta är rätt ordning.

Skicka

device 254 sndud device.command.cifield=50 device.command.cfield=53

Enheten svarar

From:CMi2130(0030101578)
device started.

När kommandot skickas och mätaren har svarat.

Enheten svarar

From:CMi2130(0030101578)
device completed successfully.
Acknowledge

Efter "Acknowledge", testa att göra en nytt store value, därefter ska allt fungera som normalt.